piątek, 22 stycznia 2010

Jak zrobić makaron z Nitzchego


Ingrediencje do pysznego makaronu, pomijając makaron z pszenicy DURUM ( to nie jest choroba ani brzydkie słowo):anszułas (taka ryba jadalna),pomidory suszone(chociaż są mokre, ale to mokre ze słoika laliśmy na patelnie),czosnek (niestety chinski, polski zimą nie rośnie), wena w puszce( może być w butelce), oliwa truflowa (kwintesencja smaku, trufla wczoraj zeżarliśmy też z makaronem) Tu wtrącem WARNING lub ACHTUNG, nie kupujcie trufla z internetu za 26 PLN bo w smaku podobny jest zupełnie do niczego.Do posypania parmezan i świeżo zmielony pieprz czarny.






Teraz wszystkim celujemy w patelnię, rozgrzaną wrrrrrrrraaałłłł. Podsmażamy i popijamy weną z puszki co chwilkę.



Ugotowany makaron al dente ( to nie jest choroba ani brzydkie słowo) wciepamy na patelnie i tytłamy z podsmażką, popijając obficie weną i posypujemy startym parmezanem.




Propozycja podania. MNIAM MNIAM ale pycha i popijamy weną.

1 komentarz:

  1. Jako, że nikt nie chce skomentować naszego makaronu, to ja to uczynię w myśl zasady, że na każdym zebraniu ktoś musi zabrać głos jako pierwszy!
    Makaron był pyszny, a wena zimna. To tyle tytułem podsumowania...

    OdpowiedzUsuń